Nya rapporter om kontaktfamiljer och barnfamiljer i akut hemlöshet

Nyhet inom Barn, ungdom & familj

Kontaktpersoner

Anna Gärdegård

Forsknings- och utvecklingsledareMartin Åberg

Utredare


Sommarläsning

Lagom till semestern publicerar vi sommarläsning i form av två rapporter.

I den första rapporten undersöks hur kontaktfamiljsinsatsen används i nordvästkommunerna och hur den kan utvecklas så att den blir en verkningsfull och förebyggande insats så som man önskar, ett verktyg som förbättrar utsatta barn och ungas situation som en enskild eller kompletterande insats.

Den andra rapporten innehåller samlad dokumentation av ett uppdrag som handlade om att kartlägga barnfamiljer i akut hemlöshet med särskilt fokus på barnen. Kartläggningen omfattar 123 barn i 53 familjer i Ekerö, Järfälla, Sollentuna, Sundbyberg, Upplands-Bro och Upplands Väsby kommuner.

 


Av: Agneta Mönefors Berntell & Anna Gärdegård

Kontaktfamilj - En insats med flera utvecklingsmöjligheter

Av: Agneta Mönefors Berntell & Martin Åberg

Kartläggning av barnfamiljer i akut hemlöshet